banner913
banner932
banner1012

Kaçak olarak gittiler, yasal olarak geri geldiler...

banner1020

zanlı Şahin Ocak ile Ali Ocak’ın 2017 yılı Eylül ayı içerisinde Yedikonuk-Büyükkonuk arasında kuzey kısmında bulunan Harup Ambarları mevkiinde Aslan Çebi’ye ait tekneyle yasal olmayan limandan çıkış yaparken, Şahin Ocak’ın 16 Eylül’de Mağusa Limanı’ndan, Ali Ocak ise 11 Ekim’de Ercan Havalimanı’ndan dönerken tutuklandı

banner974
Kaçak olarak gittiler, yasal olarak geri geldiler...

banner971

Gamze PİR BAYKUR

KKTC’den tekne ile onaylanmış liman olmayan bir yerden çıkış yapan ve yasal yollardan tekrar KKTC’ye geri dönen Şahin Ocak ile Ali Ocak tutuklandı. Dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Şahin Ocak ile Ali Ocak tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

TEKNE İLE KKTC’DEN ÇIKIŞ YAPTILAR...

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Eroğlu, zanlı Şahin Ocak ile Ali Ocak’ın 2017 yılı Eylül ayı içerisinde Yedikonuk-Büyükkonuk arasında kuzey kısmında bulunan Harup Ambarları mevkiinde Aslan Çebi’ye ait tekneyle yasal olmayan limandan çıkış yaptıklarını açıkladı. Zanlı Şahin Ocak’ın 16 Eylül 2017 tarihinde Mağusa Limanından yasal olarak giriş yaptığını belirten Eroğlu, zanlı Ali Ocak’ın ise 11 Ekim tarihinde Ercan Havaalanından KKTC’ye giriş yaparken tespit edildiğini açıkladı. Eroğlu, zanlı Ali Ocak’ın tespit edilmesiyle başlatılan soruşturmada zanlı Şahin Ocak’ın da yasa dışı yollardan KKTC’den çıkış yaptığının tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Eroğlu, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Şahin Ocak ile Ali Ocak’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 30 bin TL’lik kefalet senedi imza etmelerine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.