banner913
banner932
banner1012

Kaçak etlerle yakalandı, “kandırıldım” dedi

banner1020

Kermiya Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmak isteyen Yaşar Akar’ın aracında 350 kilo kaçak dana eti tespit edildi. Tutuklanan Akar, pişman olduğunu ve kandırıldığını söyledi

banner974
Kaçak etlerle yakalandı, “kandırıldım” dedi

banner971

Evrim KAMALI

Güney Kıbrıs’tan almış olduğu kaçak etleri ülkemize sokmaya çalışırken yakalanan 49 yaşındaki zanlı Yaşar Akar tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Serkan Sakallı olayla ilgili bulguları aktardı. Sakallı huzurda bulunan zanlı Yaşar Akar’ın 20 Eylül tarihinde saat 13.00 sıralarında Kermiya Sınır Kapısından ülkeye giriş yapmak istediği sırada kullanımında bulunan EZA 958 plakalı araç içerisinde Gümrük ekiplerince yapılan kontrolde aracın bagaj bölümünde Gümrüğe beyan edilmemiş 350 kg kemiksiz dana eti ve 90 kg kuzu bannası tespit edildiğini söyledi. Polis söz konusu etlerin imha edilmek üzere Lefkoşa Belediyesine teslim edildiğini zanlıya ise ceza kesildiğini ancak cezayı ödeyemeyecek olduğundan hakkında yasal işlem başlatıldığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak alınması gereken ifadeler ve zanlının beyanları ışığında aranan bir şahsın olduğunu belirterek ilk etapta zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadeti üzerine söz verilen zanlı pişman olduğunu ve kandırıldığını söyledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad zanlının ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.