banner913
banner932
banner1012

İki kök kenevire beş ay hapis

banner1020

Lefke’de ikametgâhlarında iki kök hintkeneviri yetiştiren Mehmet Aslan ve Mehmet Akbaş, beşer ay hapis cezası ile cezalandırıldı

banner974
İki kök kenevire beş ay hapis

banner971

Evrim KAMALI

Lefke’de ikametgâhlarında iki kök hintkeneviri yetiştiren sanıklar Mehmet Aslan ve Mehmet Akbaş aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi tarafından açıklandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başkan Fadıl Aksun ve Yargıçlar GökanAsafoğulları, Meltem Dündar’ın oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Asafoğulları açıkladı. Kararda sanıklar lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini belirten Asafoğulları bu tür suçlara hoş görü ile yaklaşılamayacağını ve hapis cezası dışında bir ceza verilemeyeceğinin altını çizdi. Yargıç kararda ancak sanıkların Üniversite öğrencisi olmasını ve okullarını bitirip mezun olmalarını alacakları cezayı ülkelerinden uzakta çekecek olmalarını lehlerine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini söyledi. Yargıç Gökan Asafoğulları tüm olgular ve aktardıkları ışığında sanıkları suçlu bulup mahkûm ettikleri 2 kök hintkeneviri ziraatı suçlarından 5 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.