banner913
banner932
banner1012

Güney’de cinayet işledi, KKTC’ye kaçtı

banner1020

Güney Kıbrıs’ta aralarında yaşadıkları tartışma sonucunda bir kişiyi öldüren ve bir kişiyi de ağır yaralayan Hindistanlı Malkit Singh askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Kuzey Kıbrıs’a geçti ve Girne’de tespit edilerek tutuklandı

banner974
Güney’de cinayet işledi, KKTC’ye kaçtı

banner971

Evrim KAMALI

Güney Kıbrıs’ta aralarında yaşadıkları tartışma sonucunda bir kişiyi öldüren ve bir kişiyi de ağır yaralayan Hindistanlı zanlı Malkit Singh ülkemize Eylül ayı içerisinde yasadışı yollardan giriş yapmasının ardından önceki gün tespit edilerek Girne’de tutuklandı. Zanlı dün Askeri Mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Aytan Özoğlu olayla ilgili bulguları aktardı. Özoğlu zanlının 2017 Eylül ayı içerisinde askeri Yasak bölgeyi ihlal ederek ülkemize yasadışı yolla giriş yaptığını ve alınan ihbar üzerine 11 Ekim tarihinde Girne’de polis tarafından tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Polis zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini zanlının ülkeye nereden girdiğinin araştırılacağını ayrıca vermiş olduğu ifadesinin teyit tekzip edileceğini belirterek soruşturma maksatlı 1 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Murat Soytaç zanlının soruşturma maksatlı 1 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Öte yandan Güney Kıbrıs polisinden aldığımız bilgide zanlı Malkit Singh’in Ağustos ayı içerisinde Güney Kıbrıs’ta Aydemet bölgesinde 40 yaşlarında yabancı uyruklu çift olan 2 kişiyi 7’şer bıçak darbesi ile yaraladığını adamın olay saatinde hayatını kaybettiğini, kadının ise olay tarihinden itibaren günümüze kadar yoğun bakımda tutulduğunu öğrendik. Güney Kıbrıs Polisinin zanlının iadesi için Barış Gücü yetkilileri aracılığı girişler başlattığı da aldığımız bilgiler arasında.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.