banner913
banner932
banner1012

Giriş yasağının kaldırılmasını Özgürgün istemiş

banner1020

Ülkeye girişi yasak olan üç kişiye, giriş yasağı kaldırılma izni verilmesi kararını bizzat Özgürgün’ün istediği öğrenildi

banner974
Giriş yasağının kaldırılmasını Özgürgün istemiş

banner971

 

UBP-DP Hükümeti tarafından ülkeye girişi yasak olan üç kişiye, giriş yasağı kaldırılma izni verilmesi kararını bizzat Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün istediği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkililerinden edinilen bilgiye göre söz konusu ihraç kararının kaldırılması önergesini Bakanlar Kurulu’na Özgürgün getirdi.

HALKIN SESİ’ne konuşan söz konusu İçişleri Bakanlığı yöneticisi, kararın alınmasıyla ilgili bakanlığın hiçbir talebi olmadığını belirtti ve bu kararın etik dışı olduğunu söyledi.

Bakanlar Kurulu’nun, 10 Kasım 2017 tarihli toplantısında, haklarında tutuklama-ihraç emri verilen Mediha Kaplakaslan, Nuyan Batuhan ve Doğukan Beraat Gülşen’in aynı sebeplerle KKTC’ye giriş yasaklarının kaldırılmasına karar verilmişti.

Toplantıda ayrıca Özdemir Girici isimli kişinin de cenaze maksatları bakımından geçici bir süre için KKTC’ye giriş izni onaylanmıştı.

Girne’de 2016 yılında birçok market soygununa adı karışan ve Nisan ayında Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Geceleyin ev açma”,  “Dükkân açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarından yargılanarak 18 ay hapse mahkûm edilen Nuyan Batuhan Yücel’in aleyhinde 29 Ağustos tarihinde ihraç emri verilmişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.