banner913
banner932
banner1012

Gece kulübü işletmecilerine dava

banner1020

Alayköy’de Hanedan Gece Kulübü’ndeki ölümle ilgili olarak başlatılan soruşturmada gece kulübü işletmecileri Hakan ve Yılmaz Taşkın ile Harem Gece Kulübü işletmecisi Shorat Hamreyev, konsomatrisleri fuhuşa teşvik ettikleri gerekçesiyle tutuklandı

banner974
Gece kulübü işletmecilerine dava

banner971

 Evrim KAMALI

Alayköy’de 24 Şubat tarihinde Hanedan Gece Kulübü’nde meydana gelen ölüm olayı ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında Gece Kulübü işletmecileri Hakan ve Yılmaz Taşkın kardeşler tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tahkikatını yürüten polis mahkemeye mesele ile ilgili olarak bulguları aktardı. Polis huzurda bulunan zanlılar Hakan ve Yılmaz Taşkın’ın işletmeciliklerini yaptıkları Hanedan isimli gece kulübünde 24 Şubat tarihinde hayatını kaybeden 26 yaşındaki Belarus uyruklu 26 yaşındaki Volha Viarbouskaya’nın ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis yapılan sorguda zanlılar Taşkın kardeşlerin maktul Volha Viarbouskaya’nın hayatını kaybetmeden önce 300 TL karşılığında bir erkek şahıs ile fuhuş yapması yönünde teşvik ettikleri gerekçesi ile tutuklandıklarını mahkemeye aktardı.

Polis yapılan ileri soruşturmada söz konusu hanedan gece kulübünün yanında bulunan Harem isimli gece kulübünde de soruşturma yapıldığını konu kulübün işletmecisi zanlı Shorat Hamreyev’in Tacikistan uyruklu konsomatris D.K’nin 300 TL karşılığında bir erkek şahıs ile fuhuş yapmasına teşvikte bulunduğunun tespit edilmesi üzerine tutuklandığını söyledi. Polis zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve aleyhlerine getirilen dava tebliğlerine ret yönünde cevap verdiklerini belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti. Polis ayrıca Harem isimli gece kulübünün sahibi olan Sevilay Esin’in ise 72 yaşında olması ve sağlık durumunun iyi olmaması nedeni ile mahkeme huzuruna çıkarılmadığını aktardı.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmalarını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmeleri ne emir verdi. Reynar ayrıca zanlılar Taşkın kardeşlerin birer kefil 100 Bin TL zanlı Hamrayev’in ise bir kefil 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.