banner913
banner932
banner1012

Galipoğluları, cezaevine gönderildi

banner1020

Lefkoşa’da Yenişehir ışıklarında meydana gelen kazada bir üniversite öğrencisinin ölümüne sebebiyet veren Gizem Galipoğluları, üç ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi

banner974
Galipoğluları, cezaevine gönderildi

banner971

Evrim KAMALI
Lefkoşa’da Yenişehir ışıklarında, meydana gelen trafik kazasında kırmızı ışıktan aşırı süratli ve alkollü bir şekilde Mercedes marka aracı ile ilerlediği esnada direksiyon hakimiyetini kaybederek refüj üzerinde karşıya geçmek için bekleyen 4 kişiye çarpması sonucu birinin ölümüne neden olan zanlı Gizem Galipoğluları dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Müfettiş Muavini Mustafa Berksan olayla ilgili bulguları aktardı. Berksan huzurda bulunan zanlı Gizem Galipoğluları’nın 20 Ekim tarihinde, saat 18.30 sıralarında Lefkoşa-Yenişehir’de Atatürk Caddesi üzerinden, çift şeritli yolda sağ şerit içerisinde batı istikametine doğru aşırı süratli ve tehlikeli bir şekilde seyrettiği sırada yönetimindeki ME 766 plakalı Mercedes marka salon aracı ile trafik ışıklarının kırmızı olmasına aldırış etmeyerek geçtikten sonra dikkatsizliği sonucu direksiyon hakimiyetini kaybedip yolu ikiye ayıran orta refüj üzerine çıkarak kontrolsüz bir şekilde ilerleyip o esnada kuzeyden güneye yolu yaya olarak geçmek için orta refüj üzerinde beklemekte olan Maen Al Soboh, KhaledDayate, Abdul Rahman Murad ve Rami Abualhayjaa’ya aracının sağ ön kısmı ile çarptığını söyledi. 
Polis Müfettiş Muavini Mustafa Berksan konu aracın yayalara çarpmasının etkisi ile savrulan yaya Abdul Rahman Murad, o esnada karşı istikamette sağ şerit içerisinde tarafında kırmızı ışıkta beklemekte olan Selçuk Yazıcı yönetimindeki salon aracın ön kaput kısmına çarpıp tavanı üzerinde sürüklendiğini, yine aynı konu aracın arkasında durmakta olan Emanuel Nkwiti yönetimindeki aracın ön camı üzerine düşüp tavanı üzerinde sürüklendiğini ve konu aracın arkasında durmakta olan Ahmet Şimşek yönetimindeki KB 859 plakalı aracın ön kaputu üzerine çarparak yol içerisine düştüğünü mahkemeye aktardı. Polis kaza sonucu ağır şekilde yaralanan Abdul Rahman Murad’ın kaza sonucu aldığı yaralara dayanamayarak ambulans ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine sevk edildiği sırada yaşamını yitirdiğini söyledi. Polis kazada hafif şekilde yaralanan diğer yaralıların ise kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi acil serviste yapılan tedavisine müteakip taburcu olduğunu mahkemeye aktardı. Polis müfettiş Muavini Mustafa Berksan mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmada zanlıdan alınan kan örneğinde 262 promil alkollü olduğunun tespit edildiğini, kan örneğinden bir numunenin de Türkiye’ye gönderildiğini belirtti. Polis zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade vermediğini ve soruşturmanın ilerlemesine yardımcı olmadığını yapılan tüm çalışmaların polisin öz verisi ve uğraşları neticesinde ortaya çıktığını mahkemeye aktardı. Polis mesele ile ilgili olarak alınan toplamda 11 günlük tutukluluk emri süresi içerisinde zanlının doktoru ile yapılan görüşmede yeşil reçete ile verilen ağır depresan haplar kullandığını öğrenildiğini, bölgede alınan kamera kayıtları ve görgü tanıklarının verdikleri ifadelerinde ise zanlının kırmızı ışıkta geçtiğinin tespit edildiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikat sonucunda zanlının tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek mahkemenin uygun gördüğü bir teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar mesele zanlının methaldar olduğu suçun ciddi bir suç olduğunu ve ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 3 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.