banner913
banner932
banner1012

Erkeğe tecavüz davasında suç ortağına iki yıl

banner1020

Bir erkek şahsı kaçırıp arkadaşı Murat Buhur’un tecavüz etmesine göz yuman ve tehditle senet imzalatıp parasını gasp eden Atakan Demirtaş, iki yıl hapse mahkum edildi

banner974
Erkeğe tecavüz davasında suç ortağına iki yıl

banner971

 

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da Mart ayında arkadaşı ile birlikte olmayı reddeden Ö.Y.H isimli erkek şahsı kaçırıp arkadaşı sanık Murat Buhur’un tecavüz etmesine göz yuman ve tehditle senet imzalatıp parasını gasp eden Atakan Demirtaş aleyhindeki dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlandı. Mart ayından bu yana hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen Demirtaş, aleyhine getirilen davaları kabul ederken, Murat Buhur suçlamaları kabul etmemesi üzerine davadan ayrılarak Buhur’un yargılanması için duruşma açıldı.

Başkanlığını Melek Esendağlı’nın yaptığı Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi heyetinin oy birliği ile verdiği kararı yargıç Murat Soytaç açıkladı. Soyataç sanık Atakan Demirtaş’ın “Cinsel dokunulmazlığı ihlal” ve “Soygun” suçlarından yargılandığını belirtti. Yargıç Murat Soytaç, olayın Mart ayında Kanlıköy’de meydana geldiğini belirterek sanığın arkadaşı olan Murat Buhur ve Ö.Y.H.’nin önceden telefonda mesajlaşarak Lefkoşa’da bir alışveriş merkezi önünde buluştuklarını, sanık Atakan Demirtaş’ın ise aracın arka koltuğuna saklandığını kaydetti.

Buhur ve Ö.Y.H’nin para konusunda anlaşamadıkları için arabada tartışmaya başladıklarını anımsatan Soytaç,  aracın arka koltuğunda saklanan Atakan Demirtaş’ın Ö.Y.H.’nin sırtını yumrukladıktan sonra zorla alıkoyarak Kanlıköy’e kaçırdıklarını ifade etti. Ö.Y.H’nin sorgusunda zanlılar tarafından şiddet tehdidi ile kaçırıldığını söylediğini kaydeden Yargıç Murat Soytaç,  zanlıların ayrıca bıçak tehdidi ile Ö.Y.H.’ye borç senedi imzalattıklarını belirtti.

Yargıç,  Murat Buhur’un aracı içinde şiddet tehdidi ile Ö.Y.H.isimli kişi ile zorla ilişkiye girdiğini, Atakan Demirtaş’ın ise araç dışında gözcülük yaptığını söyledi.Soytaç, işlenen suçların kamuda yarattığı infiale dikkati çekerek, “Cinsel dokunulmazlığı ihlal ve zorla alıkoyma” suçunun 10 yıla kadar hapisliği, “Soygun” suçunun ise ömür boyu hapis öngördüğünü kaydetti.

Ülkede cinsel saldırı suçlarının giderek yaygınlaştığını ve bu tür suçlara kamu menfaati gereği caydırıcı ve ibret verici cezaların verilmesi gerektiğine vurgu yapan Soytaç, Buhur ve Demirtaş’ın suçları zincirleme bir şekilde işlediğini kaydetti. Artış gösteren cinsel suçların toplum nazarında tiksindirici suçlar olduğuna vurgu yapan Yargıç, Demirtaş’ın olaydaki eyleminin gözcülük yapmak olduğunu belirtti. Sanık Demirtaş’ın suçlardaki rolünün kısıtlı olduğunu kaydeden Soytaç, bu unsurların caydırıcı cezalar verilmesine engel olmayacağının altını çizerek, Demirtaş’ı lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdikten sonra işlemiş olduğu suçlardan ötürü 2 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Kararın ardından cezaevine gitmek üzere polis aracına götürülmek istenen Atakan Demirtaş, fotoğraflarının çekilmesine tepki gösterdi. Krize giren ve koridorlarda bağıran Demirtaş’ı görevli polisler sakinleştirdi.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.