banner913
banner932
banner1012

Çocuk yalan beyandan tutuklandı

banner1020

Kundaklama meselesiyle ilgili davada tanık olarak dinlenen Cuma Demirkapı isimli şahsın, Çocuk Metal’de hiç çalışmadığı halde, çalıştığına dair yalan ifade verdiği tespit edilen Mehmet Çocuk tutuklandı

banner974
Çocuk yalan beyandan tutuklandı

banner971

Evrim KAMALI

Çağın Mullaoğlu hakkında 2016 yılında yapılan soruşturmada yalan ifade verdiği ortaya çıkan Mehmet Çocuk gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Mahkemede yeminli şahadet veren Özel Birim’de görevli polis memuru Mustafa Mahan olayla ilgili bulguları aktardı. Mahan, 4 Nisan ile 14 Nisan 2016 yılında zanlı Mehmet Çocuk ’un, Lefkoşa’da Opel Plaza başta olmak üzere dört işyerinin kundaklanması olayında tanık olarak dinlenen Mullaoğlu’nun meselesiyle ilgili olarak ifade veren Cuma Demirkapı isimli şahsın çalışanı olduğuna dair polise yalan bilgi verdiği belirtildi. Polis zanlının ayrıca Çağın Mullaoğlu hakkında 2016 yılı içerisinde meydana gelen “Evrak Sahteleme ve tedavüle sürme” dosyasında ifadesi olan tanık Cuma Demirkapı isimli şahsın, Çocuk Metal’de hiç çalışmadığı halde, çalıştığına dair yalan ifade verdiğini belirtti. Tahkikatın tamamlandığını belirten Mahan, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, KKTC vatandaşı bir kefilin 40 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.