banner913
banner932
banner1012

“Çocuk olduğunu bilmiyordum”

banner1020

Lapta Huzurevi’nde 8 aydır kalan 15 yaşındaki hamile bir kızın bir çocuğuyla birlikte Emin Okutan adlı kişiye kaçmasının ardından tutuklanan Okutan, söz konusu kızın yaşının küçük olduğunu bilmediğini söyledi

banner974
“Çocuk olduğunu bilmiyordum”

banner971

Evrim KAMALI

Girne’de biri karnında iki çocuğu ile çöp evde yaşadığı ortaya çıkarak, Lapta Huzurevi’ne yerleştirilen ve 8 aydır orada kalan Bulgaristanlı 15 yaşındaki M.B.M.’nin kaçmasının ardından yapılan soruşturmada Mağusa’da zanlı Emin Okutan’ın yanında bulundu. Tutuklanan zanlı Okutan dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, 8 ay önce M.B.M. isimli 1 çocuk annesi genç kızın ayrıca hamile olduğunun ortaya çıktığını, ailesi tarafından terk edilen kızın çöp evde yaşadığının tespit edildiğini ve bunun üzerine yetkili makamların olaya el koyup genç anneyi Lapta Huzurevi’ne yerleştirdiklerini söyledi. Polis, 8 aydır orada kalan genç kızın doğum yaptığını, şu anda biri 4 aylık biri 1 yaşındaki iki çocuk annesi olduğunu ve 3 Mart tarihinde bulunduğu yerden çocukları ile birlikte taksiye binerek kaçıp, Girne’de zanlı ile buluştuklarını söyledi. Polis, zanlı ile genç annenin birlikte Mağusa’ya gidip bir otele yerleştiklerini ifade ederek, yapılan soruşturma sonucunda 9 Mart tarihinde tespit edildiklerini aktardı. Polis, zanlı Okutan’ın 16 yaşından küçük kızı alıkoyma suçundan gözaltına alındığını, genç annenin doktor kontrolüne götürüldüğünü, psikolojisi bozuk teşhisi konduğu için Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırıldığını,çocuklarının ise devlet kontrolüne alındığını mahkemeye aktardı.

Polis annenin jinekolojik kontrolden de geçirildiğini kaydederek genç anne ve iki çocuğunu Bulgaristan’a iadesi için başlatılan çalışmaların sürdüğünü de mahkemeye aktardı. Polis zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını aktararak ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı Emin Okutan 4 yıldır tek başına yaşadığını ekstra iş çıkarsa çalıştığını onun dışında bir işi olmadığını mahkemeye beyan etti. Okutan, M.B.M.’nin yaşının küçük olduğunu bilmediğini söyleyerek, “İki çocuğu olunca ben onun çocuk olduğunu düşünemedim bana da yaşını söylemedi” dedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mesut Mesutoğlu zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, KKTC vatandaşı muteber 1 kişinin imza edeceği 30 Bin TL’lik kefalet senedi ve 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.