banner913
banner932
banner1012

Çekleri çalıp 237 bin TL zimmetine geçirdi

banner1020

Bir inşaat şirketinde muhasebeci olarak çalışan zanlı Mehmet Çınartepe şirket sahibi adına olan 8 adet çekleri çalarak şirket sahibinin imzasını sahteleyip tedavüle sürerek 237.500 TL parayı sahtekarlıkla temin etti

banner974
Çekleri çalıp 237 bin TL zimmetine geçirdi

banner971

(Kamalı Haber)

Girne’de faaliyet gösteren bir inşaat şirketinde muhasebeci olarak çalışan zanlı Mehmet Çınartepe şirket sahibi adına olan çekleri çalıp tedavüle sürdüğü gerekçesi ile tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Yalgı Döşenci olayla ilgili bulguları aktardı. Döşenci huzurda bulunan zanlı Mehmet Çınartepe’nin 31 Ağustos – 14 Eylül tarihleri arasında Girne’de meydana gelen Çek Sirkatı, Sahteleme, Tedavüle Sürme ve Sahtekarlıkla Para Temini suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlının muhasebeci olarak çalışmakta olduğu Mustafa Aladağ İnşaat isimli şirketin direktörü Mustafa Aladağ adına isdar olunan Garanti Bankası Girne Şubesi kaşideli 8 adet çek yaprağını Mustafa Aladağ’ın ofisinden sirkat edip konu çek yapraklarını kendisi adına doldurarak Aladağ’ın imzasını sahteledikten sonra Türkiye İş Bankası Girne Şubesinde tedavüle sürüp kendi cari hesabına aktarmak suretiyle toplamda 237.500 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiğini söyledi. Polis zanlının yapılan şikayet üzerine tespit edilerek tutuklandığını belirterek yürütülen soruşturmanın henüz çok yeni olduğunu, bankalardan yapılacak sorgulama olacağını belirterek soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Alev Ulunay zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.