banner913
banner932
banner1012

Bir ailenin yok oluşuna 6 yıl hapis

banner1020

Geçitköy’de Mart ayında meydana gelen trafik kazasında Kamil Göktepe’nin ölümünden sorumlu tutulan Jeyhun Babayev, 6 yıl hapse mahkûm edildi

banner974
Bir ailenin yok oluşuna 6 yıl hapis

banner971

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Esendağlı, Göktepe’nin ölümünden dört gün sonra eşinin de acıdan hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, “Devlet ve polis teşkilatı, sürücülerin can güvenliği için tüm olanaklarını seferber etmeli” dedi

Evrim KAMALI

Geçitköy’de Mart ayında meydana gelen trafik kazasında Kamil Göktepe’nin ölümünden sorumlu tutulan Jeyhun Babayev aleyhindeki karar dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı.

Oy birliği ile alınan kararı okuyan mahkeme başkanı, kararda birçok önemli konuya dikkat çekti.

Mart ayından bu yana hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı bekleyen Jejhun Babayev, aleyhine getirilen 12 davadan suçlu bulunarak, 6 yıl hapse mahkûm edildi.

Başkanlığını Melek Esendağlı’nın yaptığı, Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen’den oluşan heyet kararını başkan Melek Esendağlı okudu.

Oy birliği ile alınan kararı okuyan başkan Melek Esendağlı, kazanın 8 Mart tarihinde Geçitköy’de meydana geldiğini anımsattı. Esendağlı, sanık Jeyhun Bayev’in taş yüklü kamyon ile Girne’ye doğru seyrettiği esnada viraja geldiği zaman frenleri tutmadığı gerekçesi ile şerit ihlali yaptığı sırada karşı istikametten gelen Kamil Göktepe yönetimindeki NT 461 plakalı kamyonun önünü tıkayarak kazaya neden olduğunu belirtti.

Mahkeme başkanı, kazanın ardından polis soruşturmasında zanlının KKTC sürüş ehliyeti olmadığı, bir başka dikkat çekici hususun ise Babayev’in kullanımındaki kamyonun 2008 yılından sonra araca seyrüsefer çıkarılmadığını, 2011 yılında ise aracın kayıttan düştüğüne dikkati çekti.

Esendağlı, Babayev’in kullanımındaki GK 431 plaklı kamyonun şasi numarası ile uyuşmadığının ortaya çıkması üzerine motorlu araçlarda yapılan araştırmada, 3 farklı kamyon parçalarından 1 kamyon oluşturulduğunu söyledi.

Esendağlı, Jeyhun Babayev’in yargılandığı ölümlü kazada Babayev’e gerekli eğitim verilmeden, ehliyeti olmadan şoför olarak iş verilmesinde işverenlerin de kusur ve ihmalinin olduğuna bu ihmallerin ise hoş görü ile karşılanmayacağına vurgu yaptı.

Kararı açıklayan Esendağlı, meydana gelen kazada jeyhun Babayev’in sorumsuz bir şekilde daha önce ağır vasıta kullanmadığı halde, ehliyetsiz ve eğitimsiz bir şekilde yük taşımak için yola çıktığını ve Kamil Göktepe’nin kullanımındaki aracın önünü tıkayarak ölümüne sebebiyet verdiğini kaydetti.

Esendağlı sanığın yargılandığı 12 davanın en ağırı olan tedbirsiz ve dikkatsiz araç kullanarak “Ölüme sebebiyet” verdiğini kaydetti.

Kararda birçok önemli konuya dikkati çeken Esendağlı, Göktepe’nin yaşamını kaybettiği, eşinin ise acı ve üzüntüden 4 gün sonra hayatını kaybettiğini belirtti.

Trafikte yol güvenliği için denetimlerin acilen arttırılması gerektiğine vurgu yapan Esendağlı, iş araçlarının daha sık denetlenerek trafikte olası büyük acıların önüne geçilebileceğine vurgu yaptı.

Sürücülerin can güvenliği için devlet ve polis teşkilatının tüm olanaklarını seferber etmesi gerektiğine dikkati çeken Esendağlı, kamu vicdanın yaşanan bu kayıplar karşısında ağır yaralar aldığını belirtti.

Tüm olguların kararda değerlendirildiğini belirten Melek Esendağlı, sanık Jeyhun Babayev’i itham edilip suçlu bulunduğu 12 davadan suçlu bulduklarını ve tedbirsiz ve dikkatsizce araç kullanarak “Ölüme sebebiyet” verme suçundan 6 yıl hapse mahkûm edildiğini açıkladı. Esendağlı ayrıca, Babayev’in cezaevinden tahliye edildiği gün itibarı ile trafikten 2 yıl men edilmesine karar verdiklerini söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.