banner913
banner932
banner1012

Bilgisayarda bastıkları sahte paraları piyasaya sürdüler

banner1020

Mağusa’da bir iş yerinde bilgisayar üzerinden 11 adet 200 TL’lik sahte banknot basmakla suçlanan ve İskele’de bir iş yerinde sahte bir adet 200 TL’lik banknotu tedavüle sürmeye çalışan üç kişi tutuklandı

banner974
Bilgisayarda bastıkları sahte paraları piyasaya sürdüler

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da bir iş yerinde bilgisayar sistemi üzerinden 11 adet 200 TL’lik sahte banknot basmakla suçlanan ve İskele Boğaz’ında faaliyet gösteren “Tatlı Petrol” isimli iş yerinde sahte olduğuna inanılan 1 adet 200 TL’lik banknotu tedavüle sürmeye çalıştıkları ileri sürülen zanlı Gökhan Şahin, Mert Sicimoğlu ve Berrat Gökay Yılmaz tutuklandı. Dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Şahin, Sicimoğlu ve Yılmaz aleyhine 1’er günlük tutukluluk süresi temin edilirken, mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 1 kişi aranıyor.

Petrol istasyonunda tedavüle sürülmeye çalışıldı...

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Paşa, 17 Ekim tarihinde Mağusa’da zanlı Gökhan Şahin, Mert Sicimoğlu ve Berrat Gökay Yılmaz ile şuanda aranmakta olan 1 kişinin bilgisayar sistemi üzerinden toplam 11 adet 200 TL’lik banknotu çıkarıp tasarruf ettiklerini açıkladı. Paşa, zanlıların konu sahte banknotları çıkarıp tasarruf ettikten sonra zanlı Yılmaz tarafından İskele Boğaz’da faaliyet gösteren “Tatlı Petrol” isimli iş yerinde 20 TL’lik benzin ve su alınıp 1 adet 200 TL’lik sahte banknotun tedavüle sürülmeye çalışıldığı esnada tespit edildiğini açıkladı. Zanlı Şahin, Sicimoğlu ve Yılmaz’ın 18 Ekim tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten Paşa, zanlı Şahin’in iş yerinde yapılan aramada 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet renkli printer, 1 adet saç spreyi, 1 adet cetvel ve 1 adet maket bıçağı bulunduğunu, zanlı Sicimoğlu’nun evinde yapılan aramada 1 adet fön makinesi bulunduğunu, zanlı Yılmaz’ın evinde yapılan aramada ise 10 adet sahte olduğuna inanılan 200 TL’lik banknot bulunduğunu açıkladı.

1 KİŞİ ARANIYOR...

Polis Memuru Mustafa Paşa, mesele ile ilgili olarak zanlı Gökhan Şahin’e ait iş yerindeki kamera kayıtları ile “Tatlı Petrol” isimli iş yerindeki kamera kayıtlarının inceleneceğini söyledi. Yine mesele ile ilgili olarak aranan emare paralar olduğunu ve aranan 1 kişinin olduğunu belirten Paşa, yeni başlayan tahkikatın selameti açısından her 3 zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Gökhan Şahin, Mert Sicimoğlu ve Berrat Gökay Yılmaz’ın tahkikat maksatları bakımından 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.