banner913
banner932
banner1012

Biçerdöverler ovada ama…

banner1020

banner974
Biçerdöverler ovada ama…

banner971

Ayaklı Gazete’ye ulaşan haberlere göre, ülkemizde bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle birçok bölgede ekinler başak atamazken, bazı bölgelerde başaklanan arpalarını biçerek ambarına koymak isteyen çiftçilerin büyük hayal kırıklığı yaşadığı bildirilmekte.

Bize ulaşan bilgilere göre, arpa hasadına başlayan biçerdöver sahiplerinin hasat ettiği yerlerde dönüm başına rekoltenin 100 kilonun altında kaldığı bildirilirken, bu rakamın çiftçinin ekinlerini biçtirmeye değmediği anlamını taşıdığı ifade edilmekte.

Özellikle orta Mesarya’nın büyük bir bölümünde hiç hasat yapılamadığı sadece güneydoğu Mesarya bölgesinde iyi bir rekoltede arpa hasadı yapıldığı gelen bilgiler arasında bulunuyor. Bu arada hayvancıların da kuru ot balyası almak istedikleri ancak çiftçilerin zararlarını kapatmak için oldukça yüksek fiyatlardan satış yapmaya çalıştığı gelen bilgiler arasında.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.