banner913
banner932
banner1012

Beraat kararı, 6 yıl hapis cezasına döndü

banner1020

Beyarmudu sınır kapısında geçen yıl yolcu olarak bulunduğu araçta uyuşturucu madde bulunan ve yargı aşamasında hakkında yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraat eden İsmail Karaşahin, alt mahkemenin beraat kararını hatalı bulan Yargıtay Ceza Mahkemesi’nce 6 yıl hapse mahkum edildi

banner974
Beraat kararı, 6 yıl hapis cezasına döndü

banner971

Evrim KAMALI

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2014 yılında 1 kilo 945 gram eroin türü uyuşturucu madde ithal, tasarruf suçlarından yargılanan ve o dönemki heyet tarafından beraat ettirilen sanık İsmail Karaşahin hakkında 12 yıl sonra mahkûmiyet kararı çıktı. Beyarmudu Sınır kapısında 11 Temmuz 2006 tarihinde yolcu olarak bulunduğu araçta uyuşturucu madde bulunan ve yargı aşamasında hakkında yeterli delil olmadığı gerekçesi ile beraat eden sanık dün Yargıtay olarak oturum yapan Ahmet Kalkan’ın başkanlığında, Gülden Çiftçioğlu ve Bertan Özerdağ’dan oluşan Yüksek Mahkeme heyeti sanığı 6 yıl hapse mahkûm etti.

Başkan Ahmet Kalkan, Yargıç Gülden Çiftçioğlu ve Yargıç Bertan Özerdağ’dan oluşan heyet huzurunda yargılanan İsmail Karaşahin hakkında alt mahkemenin verdiği beraat kararı bozuldu. Mahkûmiyet kararını okuyan Yargıç Özerdağ, alt mahkemenin çevre şahadetini yeterince dikkate almadığını, sanığın ilk yakalandığı anda polise verdiği yeminsiz beyanının

teyit ve tekzibinin yapılmadığını belirtti. Sanığı suça bağlayacak yeterli çevre ifadesi olduğunu belirten Özerdağ, alt mahkemenin beraat kararını hatalı bulduklarını kaydetti.

Özerdağ, sanığı 1 kilo 945 gram eroin türü uyuşturucu maddeyi KKTC’den İngiliz Üssü’ne ithal, ihraç ve tasarruf davalarından suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı. Sanığın mahkûm olduğu davaların 18 yıla kadar hapis öngördüğünü kaydeden Özerdağ, sanık hakkında ceza kararı verirken en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı ceza olduğuna karar verdiklerini belirtti. Özerdağ, suç tarihinin 2006 yılı olduğunu, günümüz koşullarında böyle bir suça daha uzun süre hapis cezası verilmesinin öngörüldüğünü ancak davayı suç tarihindeki cezalara göre değerlendirdiklerini ifade ederek sanığı 6 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.