banner913
banner932
banner1012

“Ben PKK’lıyım, sana yazık olur”

banner1020

Kürtaj davası ortaya çıktıktan sonra davada Aziz Doğgün’ü tehdit eden Casim Mengünoğlu ile ilgili dava görüşülmeye başlandı. Mengünoğlu’nun, Doğgün’ü “Ayşegül’ün adı geçmeyecek. Ben PKK’lıyım. Sana yazık olur ” şeklinde tehdit ettiği ortaya çıktı

banner974
“Ben PKK’lıyım, sana yazık olur”

banner971

Evrim KAMALI

Girne’de Şubat 2016 tarihinde Ada Hospital’de ortaya çıkan yasa dışı kürtaj davası tamamlanırken şimdi de dava ile ilgili tehdit duruşması başladı. Olay patlak vermeden önce Ada Hospital’de şoför olarak çalışan, yasa dışı operasyonla aldırtılan bebekleri Dr. Fahri Karagözlü’nün talimatı ile gömen ve olay ortaya çıktıktan sonra davada tanık olarak dinlenen Aziz Doğgün’ü tehdit eden Casim Mengünoğlu dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıktı.

TANIKLIK ETME TEHDİDİ

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yasa dışı kürtaj davası esnasında sanığın tanık olarak dinlenecek olan Aziz Doğgün’ü, davada sanık olarak yargılanan Ebe Ayşegül İşbilen ile ilgili ifade vermemesi için tehdit ettiği belirtildi. Sanığın, “Ayşegül’ün adı geçmeyecek. Ben PKK’lıyım. Sana yazık olur ” şeklinde tehdit ettiği ifade edilirken, şikâyet üzerine sanığın tutuklandığı ve bir gün hücrede kaldıktan sonra aleyhine dava okunarak serbest bırakıldığı kaydedildi.

YANIMA GELDİ, TEHDİTLER SAVURDU

Sanık aleyhine “şiddet tehdidi” suçundan açılan dava dün Girne Kaza Mahkemesi’nde başladı. Davanın dünkü oturumunda tehdit alan Aziz Doğgün tanık olarak dinlendi. Doğgün, Ekim 2016 tarihinde bozulan telefonunu tamir etmek için çarşıya indiğini, o esnada sanığın yanına gelerek, Ayşegül İşbilen ile ilgili ifade vermemesi yönünde kendisini tehdit ettiğini anlattı. Doğgün şunları söyledi: “Sanık yanıma geldi ve bana ‘mahkemede kimse Ayşegül’ün adını vermeyecek. Ben PKK’lıyım, Sıkıntı olur senin için, sana yazık olur’ şeklinde tehdit etti. Aynı gün polise giderek sanıktan şikâyetçi oldum.”

Doğgün’ün dinlenmesinin ardından duruşma yeni tanıkların dinlenebilmesi için Pazartesi gününe ertelendi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.