banner913
banner932
banner1012

Başkasına ait pasaportla çıkış yapıyordu

banner1020

Başkasına ait Almanya pasaportu ile Kermiya Kapısı’ndan Güney’e giriş yapan ve daha sonra tekrardan KKTC’ye dönen Agnes Forteh Ategwa, Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken yakayı ele verdi

banner974
Başkasına ait pasaportla çıkış yapıyordu

banner971

Evrim KAMALI

Başkasına ait pasaport ile Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken yakalanan zanlı Agnes Forteh Ategwa tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ömer Can olayla ilgili bulguları aktardı. Can huzurda bulunan zanlı Agnes Forteh Ategwa 18 Mayıs tarihinde Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapacağı sırada görevli memura verdiği başkası adına düzenlenmiş Almanya Pasaportunun onun olmadığının anlaşılması üzerine tutuklandığını söyledi. Polis yapılan ileri soruşturmada söz konu pasaport ile 17 Mayıs tarihinde saat 18.15’de Ercan Havaalanından ülkeye giriş olduğunun tespit edildiğini söyledi.  Polis memuru Can söz konusu Almanya pasaportu ile Kermiya Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a giriş ve daha sonra tekrardan KKTC’ye dönüş yapıldığının da tespit edildiğini söyledi. Polis memuru Ömer Can zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini, vermiş olduğu ifadenin teyit tekzip edileceğini, ayrıca söz konusu pasaport ile yapılan işlemlerin kim tarafından yapıldığının kamera görüntülerine bakılarak tespit edileceğini belirterek tahkikatın salimen yürütülüp meselenin aydınlatıla bilmesi için zanlının ilk etap da 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.