banner913
banner932
banner1012

Barikatı delecekti, yakalandı

banner1020

Kıbrıslı Rum Giryagiris İonis, Kermiya sınır kapısından hiçbir işlem yaptırmadan giriş yaptı ve dolaştıktan sonra yine aynı yöntemle Mağusa Akyar sınır kapısından geçmek isterken yakalandı

banner974
Barikatı delecekti, yakalandı

banner971

Evrim KAMALI

Kermiya sınır kapısından hiçbir işlem yaptırmadan giriş yapan ve dolaştıktan sonra yine aynı yöntemle Mağusa Akyar sınır kapısından geçmek isterken yakalanan Kıbrıslı Rum Giryagiris İonis dün Lefkoşa’da Askeri Mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis memuru Kemal Erdelhun olayla ilgili bulguları aktardı. Erdelhun huzurda bulunan zanlı Giryagiris İonis’in 26 Haziran tarihinde saat 10.30 raddelerinde Kermiya Sınır Kapısından yönetiminde bulunan EXT 16 plakalı Range Rover marka jeep araç ile gerekli muhaceret işlemlerini yaptırmadan 1. Derecede Askeri Yasak Bölgeyi ihlal ederek izinsiz olarak K.K.T.C'ye giriş yaptığını söyledi. Polis zanlının daha sonra saat 14.30'da Mağusa'da bulunan Akyar Kara giriş kapısından işlem yaptırmadan süratli bir şekilde geçiş yapmaya çalıştığının fark edilmesi üzerine demir bariyerin kapatılarak önünün kesildiğini ve bariyere çarparak durduğunu belirtti. Polis zanlının daha sonra araçtan inerek kaçmaya çalıştığı sırada tutuklandığını söyledi.

Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirten Polis alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri bulunduğunu belirterek zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemeden söz alan zanlı suçsuz olduğunu barikattan geçerken kimsenin kendisini durdurmadığını belirterek geçtiğini söyledi. Zanlı ayrıca KKTC’ye ilk defa geçtiğini geri dönüşte ise Mağusa kapısından 100 km ile geçmeye çalışırken bariyerlerin kapatıldığını ve kaza yapmasının sağlandığını belirtti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.