banner913
banner932
banner1012

Ayine gelen Rum, bayrağı çaldı

banner1020

Akdoğan’daki Meryem Ana Kilisesi'ne 45 yıl sonra ayin için gelen Rumlar'dan bir kişinin Akdoğan İlkokulu'ndaki Türk bayrağını ve Atatürk’ün fotoğraflarını çaldığı belirtildi

banner974
Ayine gelen Rum, bayrağı çaldı

banner971

 

Akdoğan’da  bulunan Meryem Ana Kilisesi'ne 45 yıl sonra ayin için gelen Rumlar'dan bir kişinin Akdoğan İlkokulu'na saldırdığı iddia edildi.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde söz konusu kişinin okuldaki Türk bayrağını, Atatürk ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş fotoğraflarını çaldığı görülüyor.

Okul müdürü ve bölge halkı olaya büyük tepki gösterirken güvenlik kamerası kayıtları polis tarafından inceleniyor.

Olaya tepki gösteren Akdoğan İlkokulu müdürü Sözer Özkaramehmet'in sosyal medyadaki paylaşımı şöyle:

“45 yıl sonraki Akdoğan'daki ayinden geriye kalanlar. Evet Okulumuz avlusundaki Atatürk büstündeki Türkiye Cumhuriyeti Bayrağımıza ayine gelen Rumlardan birisi tarafından el uzatıldı, gönderden indirildi ve alındı. Yine okulumuz koridorlarındaki Camlı olan Atatürk pano ve Liderlerimize ait panolara el uzatıldı ve Kurucu Cumhurbaşkanımızın A3 büyüklüğündeki pvc kaplı fotoğrafı aynı Rum şahıs tarafından panodan alındı. Gerekli kamera kayıtları ve fotoğrafları gerekli mercilere verildi. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığımızla, Dışişleri Bakanlığımıza, Polis Genel Müdürlüğüne gerekli yazılarımızı yazdık. Sizce bunlardaki zihniyet değişti mi? Hiç sanmam. Şunu da belirteyim ki Sözer Özkaramehmet bulunduğu yerde siyaseten bulunmaz. İnsanlarla münasebeti de siyaseten değildir. Bu gibi olaylarda duruşumuz nettir. Bu olayla ilgili de kimse bize görüntüleri ver da bu olayı örtbas edelim demedi, deyemez. Bu işi Akdoğanda siyasete dökmeyin. O benim dışımda olan bir şeydir. Bu işin Bayrak, devlet, bağımsızlıkla ve milli değerlerle alakası vardır. Akdoğan'da açıklama bekleyenlerin bilgilerine önemle duyurulur.”

Hırsızlık anı, güvenlik kameralarına yansıdı

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.