banner913
banner932
banner1012

Arazi kavgasında kan aktı

banner1020

Değirmenlik’te arsa kavgası yüzünden çıkan tartışmada üç kişiye av tüfeği ile ateş eden Murat Şerifoğlu tutuklandı

banner974
Arazi kavgasında kan aktı

banner971

Evrim KAMALI
Değirmenlik’te arsa kavgası yüzünden çıkan tartışmada üç kişiye av tüfeği ile ateş eden Murat Şerifoğlu tutuklandı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Şükrü Ömürlü olayla ilgili bulguları aktardı. Ömürlü huzurda bulunan zanlı Murat Şerifoğlu’nun 9 Temmuz tarihinde saat 19.45 raddelerinde önceden aralarında arsa konusunda husumet bulunan Osman Berber’in kendi arazisi içerisine balya koyduğu gerekçesi ile Berber’e yardım için orada bulunan İbrahim Demiralp ile tartışıp kavga ettiğini söyledi. Polis kavganın akabinde ikametgâhına giden zanlı Şerifoğlu’nun evinden almış olduğu av tüfeği ile Demiralp’a doğru 30 metre mesafeden iki el ateş ettiğini belirtti. Polis memuru Ömürlü Demiralp’ın olaydan yara almadan uzaklaştığı sırada zanlının sesleri duyup gelen Osman Berber ve eşi Hanife Berber’e de yaklaşık 38 metrelik mesafeden iki el ateş ettiğini ve açılan ateş sonrası Osman Berber ve eşi Hanife Berber’in hafif şekilde yaralandığını ifade etti. 
Polis olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine zanlının tutuklandığını ve aleyhinde katle teşebbüs, yaralama ve kanunsuz patlayıcı madde tüfek taşıma olmak üzere bir soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz yeni olduğunu ve zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
Öte yandan Değirmenlikte çıkan arsa kavgasında meseleye bağlantısı olan zanlılar Osman Berber ve İbrahim Demiralp da tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis memuru Namık Özkan olayla ilgili bulguları aktardı. Özkan huzurda bulunan zanlılar Osman Berber ve İbrahim Şerifoğlu’nun 9 Temmuz tarihinde Değirmenlikte meydana gelen kanunsuz av tüfeği taşıma ve Ruhsatlı av tüfeğini suçundan methaldar olduklarını söyledi. Polis zanlı İbrahim Demiralp’ın aralarında çıkan tartışma sonucunda kendisine av tüfeği ile ateş eden ve önceden mahkemeye çıkarılan zanlı Murat Şerifoğlu üzerine huzurda bulunan zanlı Osman Berber’in adına kayıtlı tüfeği konu şahsın evinden alarak Şerifoğlu’nun üzerine doğrulttuğunu ve kanunsuz ateşli silah tasarrufu suçunu işlediğini ifade etti. Polis zanlı Osman Berber’in ise adına kayıtlı tüfeğini salimen muhafaza etmeme suçunu işlediğini belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti.
Talebi değerlendiren Yargıç Cenkay inan zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmalarını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, iki haftada bir gün ispati vücut etmeleri ve KKTC vatandaşı muteber ikişer kefilin 30’ar bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.