banner913
banner932
banner1012

Amcaoğlu’na 9 yıl hapis cezası

banner1020

Girne-Lefkoşa anayolunda gerçekleştirilen operasyonda bir kilo hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile yakalanan Ali Çetin Amcaoğlu, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı

banner974
Amcaoğlu’na 9 yıl hapis cezası

banner971

Evrim KAMALI

Girne-Lefkoşa anayolu Boğaz mevkiinde Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 1 kilo hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile ilgili olarak yargılanan sanık Ali Çetin Amcaoğlu aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti tarafından açıklandı.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Esendağlı açıkladı. Esendağlı kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini sanığın işlemiş olduğu suçun uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçu olduğunu belirterek bu tür suçlara ciddi caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi.  Başkan Melek Esendağlı sanık Ali Çetin Amcaoğlu’nun yurtdışı çıkış yasağı olmasına karşın dava dosyasından ayrı olarak davası görülecek olan sanık Sadi Aldağ’a komisyon vererek Güney Kıbrıs’a gönderdiğini ve oradan 1 kilo hintkeneviri almasını sağladığına değindi. Başkan Esendağlı sanığın konu uyuşturucu maddeyi aldıktan sonra ihbar üzerine narkotik ekiplerinin takibine takıldığını ve onlardan kaçmak isterken kaza yaparak olay yerinden koşarak kaçmaya çalıştığını söyledi.

Başkan Melek Esendağlı sanığın yakalanmasının arından araçta yapılan aramada söz konu uyuşturucu maddenin bulunduğunu ve sanığın konu maddeyi Sadi Aldağ’ın yardımı ile Güney Kıbrıs’tan ithal ettiği itirafında bulunduğunu aktardı. Esendağlı tüm aktarmış oldukları olgular ışığında sanığın konu maddeyi şahsi kullanımı için ithal ettiği beyanında bulunup denetimli serbestlik hakkından yararlanma talebi olduğunu ancak miktarının şahsi kullanım limitlerinin üstünde olduğunun açıkça görüldüğünü belirterek bu talebi reddettiklerini belirtti. Başkan Esendağlı tüm aktardıkları ışığında sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri 1 kilo hintkeneviri ithal ve tasarruf suçundan 9 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.