banner913
banner932
banner1012

Ambar fareleri uzaklaşamadan tutuklandı

banner1020

Haspolat'da atıl durumda olan bir fabrikanın kilidini kırıp içeriye giren ve içerde bulunan su tesisatında kullanılan demir parçalarını sirkat ettikten sonra ayrılan 17 yaşındaki S.A., 19 yaşındaki İbrahim Akdeniz, 18 yaşındaki Ulaş Çelik ve 17 yaşındaki M.G., olay mahallinde zanlı S.A.'nın yakalanması sonrasında tutuklandılar

banner974
Ambar fareleri uzaklaşamadan tutuklandı

banner971

(Kamalı Haber)

Haspolat bölgesinde meydana gelen “Bina açma”, “Sirkat” ve “Kasti Hasar” suçlamalarıyla tutuklanan zanlılar 17 yaşındaki S.A., 19 yaşındaki İbrahim Akdeniz, 18 yaşındaki Ulaş Çelik ve 17 yaşındaki M.G. dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Kanteper olayla ilgili bulguları aktardı. Kanteper, zanlıların 24 Ağustos 2018 tarihinde 20.00-20.30 saatleri arasında, Haspolat'da atıl durumda olan bir fabrikanın bahçe kapısını hasar yapmaksızın açıp içeriye girdikten sonra, tasarruflarında bulundurdukları çekiç ile kilitli vaziyette bulunan ambar kapısının üzerinde bulunan asma kilidi kırıp hasara uğrattıklarını belirtti. Kanteper,fabrikaya giren zanlıların, ambar içersine girip, içerde bulunan su tesisatında kullanılan demir parçalarını sirkat ettikten sonra aynı yerden çıkış yaptıklarını anlattı. Polis, 17 yaşındaki S.A’nın olay mahallinde suçüstü tespit edildiğini ve içeriye üç arkadaşıyla birlikte girerek, hırsızlık yaptıklarını itiraf ettiğini söyledi. Polis memuru Kanteper, mesele ile ilgili olarak zanlı S.A.'nın kullanımında bulunan ve olay mahallinde tespit edilen GZ 465 plakalı van araç içerisinde yapılan kontrolde sirkat etmiş olduğu malzemeler ile yine konu binaya giriş yaptıkları demir kapının önünde sirkat etmiş oldukları malzemelerin bulunduğunu anlattı. Polis memuru Mehmet Kanteper, bahse konu asma kilidi kırdıkları çekicin tespit edilip, olay yeri inceleme uzmanı tarafından resimlendikten sonra emare olarak alındığını kaydetti. Polis, zanlıların evinde arama yapıldığını ve kanunsuz birşey bulunmadığını söyledi.  Zanlıların bölgede işlenen faili meçhul suçlarla alakaları olup, olmadığının araştırılacağını belirten Kanteper, zanlıların üç gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.