banner913
banner932
banner1012

Ailece tutuklandılar

banner1020

Ülkemizde işlemiş olduğu suçlardan ötürü aranan kişi olan ve Güney Kıbrıs’ta kalan Fazıl Kuşo’yu kardeşinin kimliği ile KKTC’ye girişini sağlamak isteyen anne ve babası Ertuğrul ve Ayşen Kuşo, polisi darp suçlarından tutuklanırken, oğluları Hüseyin Kuşo ise yurt dışında görünmesine karşın ülkede bulunmasından dolayı tutuklandı

banner974
Ailece tutuklandılar

banner971

(Kamalı Haber)

Ülkemizde işlemiş olduğu suçlardan ötürü aranan kişi olan ve Güney Kıbrıs’ta kalan Fazıl Kuşo’yu kardeşinin kimliği ile KKTC’ye girişini sağlamak isteyen anne ve babası Ertuğrul ve Ayşen Kuşo emeline ulaşamadı. Tutuklanan zanlılar dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Mehmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram 23 Eylül tarihinde saat 16.30 sıralarında Lefkoşa’da Metehan Kara Geçiş Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yapan zanlı Ertuğrul Kuşo’nun kullanımında bulunan aracın polis tarafından kontrol için durdurulduğu sırada, araçta yolcu olarak bulunan ve aranan kişi olan Fazıl Kuşo’nun polisi fark etmesi üzerine araçtan inerek tasarrufunda bulunan yaklaşık 20 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi yol kenarına attığını ve Güney Kıbrıs’a kaçtığını söyledi.

Polis Çavuşu Mehmet Bayram olay esnasında Ertuğrul Kuşo’nun ise Fazıl Kuşo’nun polis tarafından yakalanmasını engellemek için görevli polisi elleri ile sırtından itip yere düşmesini sağlayarak engelleyip polisi darp ettiğini söyledi. Polis tutuklanan zanlı Ertuğrul Kuşo ve araçta yolcu olarak bulunan Ayşen Kuşo’nun huzurunda kullanımlarında bulunan araçta yapılan aramada ise, içerisinde tütün ile karışık hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan bir adet ucu yanık elle sarılmış sigara bulunarak emare olarak alındığını belirtti. Polis ayrıca zanlıların tasarrufunda büyük oğulları Hüseyin Kuşo’nun kimliği bulunduğunu ve kaçan Fazıl Kuşo’yu abisi Hüseyin Kuşo’nun kimliği ile ülkeye sokmaya çalıştıklarının tespit edildiğini mahkemeye aktardı.

Polis çavuşu Mehmet Bayram zanlı Hüseyin Kuşo’nun kimliğinin bulunması üzerine bir araştırma yapıldığını ve yurtdışında görünmesine rağmen evinde tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Polis zanlı Hüseyin Kuşo’nun ülkeye nasıl giriş yaptığının bilinmediğini belirterek konu ile ilgili olarak Lefkoşa Adli Şubenin soruşturma başlattığını ve Askeri Mahkeme huzuruna çıkarılarak hakkında soruşturma maksatlı 2 gün tutukluluk emri aldığını aktardı.

Polis çavuşu Mehmet Bayram yürütülen ileri soruşturmada Ertuğrul Kuşo’nun kalmakta olduğu Lefkoşa’daki ikametgâhında yapılan armada ise,  17’si KKTC’ye ithali yasak olan toplam 1067 adet av tüfeği fişeğini yetkili makamdan izinsiz olarak tasarruf ettiğinin de tespit edildiğini belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini zanlıların vermiş oldukları ifadelerinin teyit tekzip edileceğini ayrıca aranan bir şahıs olduğunu da belirterek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün polis te tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla zanlıların soruşturma maksatlı poliste 3 gün tutuklu kalmasına emir verirken doktor kontrolünden geçirilmelerine de emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.