banner913
banner932
banner1012

Ağır yaralamaya iki yıl hapis

banner1020

Haspolat’ta işçi lojmanında yılbaşı kutlaması yaparken aralarında çıkan tartışmada birbirlerini kesici aletlerle yaralayan Vietnamlı Nguyen Van Minh’in 18 ay, sanık Phan Duy Toi ise 2 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı

banner974
Ağır yaralamaya iki yıl hapis

banner971

Evrim KAMALI

Haspolat’ta Ocak ayı içerisinde kaldıkları işçi lojmanında yılbaşı kutlaması yaparken aralarında çıkan tartışma sonucunda  birbirlerini kesici aletlerle yaralayan Vietnam uyruklu sanıklar Nguyen Van Minh ve Phan Duy Toi aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından açıklandı.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökan Asafoğulları, Meltem Dündar’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oybirliği ile vermiş olduğu kararda sanıklar lehine ve aleyhine olan olgular değerlendirdiklerini açıklandı. Mahkeme heyeti sanıkların işlemiş oldukları suçun “Ağır Yaralama”, “Kanunsuz Bıçak” ve “Tecavüz-i Alet Tasarrufu ve taşıma” olduğunu bu tür suçların toplumda infiale neden olduğunu ve gittikçe yaygınlaştığını belirterek böylesi suçlara hapis cezası dışında bir ceza verilemeyeceğinin altını çizdiler.

Mahkeme heyeti sanıkların suçlarını kabul etmesini ve adaletin erken tecellisine katkıları ve cezalarını ülkelerinde uzakta çekecek olduklarını da göz önünde tutarak suçtaki katkılarına göre sanık Nguyen Van Minh’in 18 ay, sanık Phan Duy Toi’ninise 2 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını uygun bulduklarını açıkladılar.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.