banner913
banner932
banner1012

“Adalet istiyoruz”

banner1020

Mağusa’da eşi Özgür Okumuş tarafından öldürülen Burcu Okumuş’un ailesi, davanın takibi için KKTC’ye geldi. Okumuş’un annesi “Gecemiz gündüzümüze karıştı. Uyku uyuyamıyoruz. KKTC devletinden adalet istiyoruz” dedi

banner974
“Adalet istiyoruz”

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 18 Nisan 2017 tarihinde eşi Özgür Okumuş tarafından 5 bıçak darbesi ile hunharca öldürülen Burcu Okumuş’un ailesi yarın Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak olan duruşmayı takip etmek için KKTC’ye geldi. Kızları Burcu Okumuş’un acısını yaşayan Akçakaya ailesi adalet istediklerini belirtirken acılı anne Birsen Nursel Akçakaya ise “O bıçak hergün benim ciğerime saplanıyor. Ben kızımın mezuniyet törenine gelecektim ama cenazesine geldim” diye isyan etti.

Yarın Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak olan duruşmayı takip etmek için KKTC’ye gelen acılı baba Yaşar Akçakaya, acılı anne Birsen Nursel Akçakaya ve acılı kız kardeş Derya Ünal KKTC adaletine güvendiklerini söyledi. Burcu Okumuş’un ölümü internet gazetelerinden öğrendiklerini söyleyen acılı aile “Gecemiz gündüzümüze karıştı. Uyku uyuyamıyoruz” şeklinde konuştu. Acılı anne KKTC devletinin kızını koruyamadığına isyan ederek KKTC devletinden adalet istediğini ve devletin kendilerine adalet vermekle borçlu olduğunu dile getirdi. Acılı baba Yaşar Akçakaya ise “Yarına güvenle bakmak istiyorsak yasalar herkes için işlemeli. Adaletin adil olmasını istiyoruz” dedi.

Burcu Okumuş’un acılı babası Yaşar Akçakaya, kızının yaşam hakkının Özgür Okumuş tarafından öldürülerek elinden alındığını ve Özgü Okumuş’un KKTC yasalarını hiçe sayarak meydan okuduğunu söyledi. KKTC’de kadına şiddet yasası olmadığını söyleyen Yaşar Akçakaya, bu kadar uygar ve medeni bir ülkede bu yasanın olmayışını kınadığını belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.