banner913
banner932
banner1012

Acı ve öfke

banner1020

Yenişehir’deki kazada hayatını kaybeden Abdul Rahman Murad’ın arkadaşları, dün mahkeme önünde eyleme gitti. Acı ve öfkenin hakim olduğu eylemde “Masum öğrenciler ölmesin” mesajı verildi. Kaza anında yaralanan bir öğrenci eylemde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.  Araç sürücüsü Gizem Galipoğluları’nın ise 262 promil alkollü olduğu polis raporuyla kesinleşti. Mahkeme, zanlıya üç gün daha tutukluluk emri verdi 

banner974
Acı ve öfke

banner971

“Başka Abdul’ler ölmesin”

 Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde “Başka Abdul Rahmanlar ölmesin” sloganıyla trafik kazalarına karşı eylem düzenlendi. 

Maktul Abdul Rahman Murad’ın arkadaşları ile o gece kaza esnasında Murad ile yan yana olan ve şans eseri hafif yaralanan Maen Al Soboh, KhaledDayate, ve Rami Abualhayjaa’ya mahkeme önünde eylem yaptı. Eylem sırasında hafif yaralananlardan birisi sinir krizi geçirerek ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Kısa bir süre önce kazada hayatını kaybeden YDÜ öğrencisi, Filistin asıllı, Suriye uyruklu Abdul Rahman Murad’ın arkadaşlarının mahkeme önünde organize ettiği eylemde, ellerinde pankartlarla yer alan öğrenciler trafik kazalarının çokluğuna dikkat çekti.

Ellerinde “seni asla unutmayacağız” yazılı Abdul Rahman Murad’ın fotoğraflarını taşıyan arkadaşları adına Osman Tahir kısa bir açıklama yaptı.

Tahir, “Bugün adalet için buradayız başka Abdul Rahmanlar, masum öğrenciler ölmesin” diyerek, bu tür olayların tüm toplumu üzdüğünü anımsattı ve herkesin daha dikkatli ve duyarlı olmasını talep etti.

Arkada kalanları da düşünerek daha caydırıcı cezalar olması ve adaletin yerine getirilmesi için ses vermek istediklerini ifade eden Tahir, trafik kazalarına hayır demek için toplandıklarını belirtti.
Tahir, savaşlarda kaybedilenlerden çok trafik kazalarında can kaybı yaşandığını söyleyerek, “yeter artık” dedi.

Tahir, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin sürücüye gereken cezayı vermesini istedi.

  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.