banner913
banner932
banner1012

529 kök hintkenevirine 7 yıl hapis

banner1020

Bademliköy'de ormanlık arazi içerisinde 529 kök hintkeneviri yetiştiren Tezcan Akkurt, 7 yıl hapse mahkum edildi

banner974
529 kök hintkenevirine 7 yıl hapis

banner971

Evrim KAMALI

Bademliköy’de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan sanıklar Tezcan Akkurt ve Kadir Akbulut aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinden açıklandı.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Esendağlı açıkladı. Başkan Esendağlı sanık Tezcan Akkurt’un Bademliköy'ün kuzey kısmında denizden yaklaşık 100 metre içeride bulunan ormanlık arazi içerisinde ekmiş olduğu 529 kök hintkeneviri bitkisinin alınan ihbar üzerine bulunarak sanığın tutuklandığını anımsattı. Sanık Kadir Akbulut’un ise Akkurt’un uyuşturucu ziraatı yaptığını bildiğini ancak kendisine içimlik madde vermesi üzerine suça katkısının sükût kalması olduğunu belirtti.

Başkan Melek Esendağlı sanık Tezcan Akkurt’un ziraatını yapmış olduğu 529 kök hintkenevirinin toplam ağırlığının 6 kilo 500 gram ağırlığında olduğunu ancak bu bitkilerin 322 gramının kullanılabilir esrar olduğunun altını çizdi.Başkan Melek Esandağlı aktarmış olduğu olgular ışığında sanıkların suça katkıları ve sabıkalarını da dikkate alarak sanık Tezcan Akkurt’un 7 yıl sanık Kadir Akbulut’un ise 2 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.