banner913
banner932
banner1012

25 yıl sonra yargılanacak

banner1020

Henüz 16 yaşındayken Ekim 1991 yılında hırsızlık suçu işleyen ve teminatla serbest bırakılmasının ardından 1992 yılında yasadışı yoldan yurtdışına kaçan Kasım Alp, aradan 25 yıl sonra ülkeye giriş yaparken tutuklandı

banner974
25 yıl sonra yargılanacak

banner971

Evrim KAMALI

Ülkemizde henüz daha 16 yaşındayken Ekim 1991 yılında müstahdem tarafından hırsızlık suçu işleyen ve yargılanmayı beklemeyip 1992 yılında yurtdışına firar eden Türkiyeli zanlı Kasım Alp aradan 25 yıl geçtikten sonra 28 Temmuz 2017 tarihinde Girne Turizm Limanından ülkeye giriş yapmak isterken tespit edilerek tutuklandı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Erkut Öztürk olayla ilgili bulguları aktardı. Öztürk huzurda bulunan zanlı Kasım Alp’in Ekim 1991 yılında müstahdem tarafından sirkat suçunu işlediğini ve teminata bağlanmasının ardından 1992 yılı içerisinde yasadışı yoldan yurtdışına kaçtığını söyledi. Polis zanlının isminin tüm kapılara bildirildiğini ve aran kişi olarak kayıt edildiğini söyledi. Polis memuru Erkut Öztürk zanlının aradan geçen 25 yıllık sürenin ardından 28 Temmuz tarihinde Girne Turizm Limanından ülkemize giriş yapmak isterken tespit edilerek yakalandığını söyledi. Polis zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının ülkemizde yasal statüsü olmadığını belirterek tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmesini talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan zanlının ülkede yasal statüsü olmadığını belirterek davasında hazır olması maksadı ile 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.