banner913
banner932
banner1012

24 mülteci yakalandı

banner1020

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından Yeni Erenköy açıklarında bir teknede Suriyeli 24 mülteci tespit edildi

banner974
24 mülteci yakalandı

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Yeni Erenköy açıklarında bir umut yolculuğu daha sona erdi. Dün sabah saatlerinde Yeni Erenköy’ün 4-5 mil deniz açığında radara yakalanan “Osman 88” isimli teknede Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan kontrolde yaşları 18 ile 45 arasında değişen Suriye uyruklu 24 erkek mülteci tespit edildi. Elde edilen bilgilere göre Türkiye’den “Osman 88” isimli tekne ile yola çıkarak KKTC kara sularına giren 24 mülteci KKTC’ye onaylanmış liman olmayan bir yerden giriş  yapacaklardı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı radarına yakalanan “Osman 88” isimli tekne içerisindeki 24 mülteci ile konu tekne dün öğlen saatlerinde Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Yeni Erenköy Balıkçı Barınağına getirildi. Balıkçı barınağına çıkarılarak polise teslim edilen 24 mülteci ilk önce polis ekipleri tarafından balıkçı barınağında sorgulandı ardından ise İskele Polis Müdürlüğü’ne götürülerek hücrelere yerleştirildi. 24 mültecinin bugün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.