banner913
banner932
banner1012

200 adet uyuşturucu hapa 3 yıl hapis

banner1020

Ülkemize Türkiye’den 200 adet mdma türü hap ithal eden ve operasyon sonucunda Mağusa’da yakalanan sanık Serhat Yenigül 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı

banner974
200 adet uyuşturucu hapa 3 yıl hapis

banner971

(Kamalı Haber)

Ülkemize Türkiye’den 200 adet mdma türü hap ithal eden ve daha sonra yapılan operasyon sonucunda Mağusa’da yakalanan sanık Serhat Yenigül aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Esendağlı açıkladı. Başkan Melek Esendağlı kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini ancak sanığın ülkemize ithal ettiği miktarın 200 adet uyuşturucu hap olduğunu ve bu denli yüklü miktarda uyuşturucu söz konusu olunca hafifletici sebeplerin ceza takdirine etkisinin az olduğunu belirtti. Sanığın ithal ettiği ve tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddenin şahsi kullanım için olmadığının miktar değerlendirildiğinde açıkça görüldüğüne vurgu yapan Başkan Esendağlı, sanığın ayrıca söz konusu uyuşturucu hapların bir miktarını umuma açık bir tuvalet içerisine gizlediğini ve bu nedenle konu maddeyi diğer insanlarında rahatlıkla ulaşa bileceği bir yerde tuttuğunu belirtti.

Başkan Melek Esendağlı bu olgular ışığında sanığa kamu menfaatini ön planda tutan bir ceza takdir etmek gerektiğini belirterek sanığı suçlu bulup mahkum ettikleri 200 adet uyuşturucu hap ithal ve tasarruf suçundan 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.