banner913
banner932
banner1012

17 mülteci yakalandı

banner1020

Mersinlik köyünün batı kısmından adaya kanunsuz giriş yapan Suriye uyruklu 17 kişi tespit edildi. Suriye uyruklu kişiler ile olayda kullanılan teknenin kaptanı ve olayla ilişkisi olan dört kişi tutuklandı

banner974
17 mülteci yakalandı

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Türkiye’den isimsiz bir tekne ile gelerek Mersinlik’te onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yapan 17 Suriyeli kaçak göçmen ile kaçak göçmenleri kullanımındaki tekne ile KKTC’ye getiren Rami Bakkour ve kaçak göçmelerin KKTC’ye girişine yardımcı olan Muhammet Özmen, Ammar Bakkour, Ensari Kösem ve Muhammet Mevlan Özmen tutuklandı. “Onaylanmış liman olmayan yerden KKTC’ye kanunsuz giriş yapmak” suçlamasıyla dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan 17 Suriyeli kaçak göçmen ile kaçak göçmenlere yardımcı olan zanlı Rami Bakkour, Muhammet Özmen, Ammar Bakkour, Ensari Kösem ve Muhammet Mevlan Özmen aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

ZANLI RAMİ BAKKOUR, DİĞER ZANLILARIN YARDIMIYLA TÜRKİYE’YE GİDİP KAÇAK GÖÇMENLERİ GETİRDİ...

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Özsoy, zanlı Rami Bakkour’un zanlı Ammar Bakkour’un temin ettiği isimsiz tekne ile Mersinlik’te onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’den ayrılarak Türkiye’ye gittiğini ve oradan 17 Suriyeli kaçak göçmeni alarak 16 Nisan tarihinde saat 21:30 raddelerinde KKTC’ye geldikten sonra Mersinlik’ten onaylanmış liman olmayan bir yerden zanlı Muhammet Özmen, Ammar Bakkour, Ensari Kösem ve Muhammet Mevlan Özmen’in yardımı ile KKTC’ye giriş yaptıklarını açıkladı. Zanlı Rami Bakkour, Muhammet Özmen, Ammar Bakkour ve Muhammet Mevlan Özmen ile kaçak göçmenlerden 3 tanesinin gönüllü ifade verdiklerini belirten Özsoy, kaçak göçmenlerin amaçlarının Güney Kıbrıs’a geçmek olduğunun öğrenildiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Özsoy, tüm zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, tüm zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.