banner913
banner932
banner1012

14 Suriyeli mülteci sınırı geçmeye çalışırken yakalandı

banner1020

Üçü kadın 14 Suriyeli mülteci 17 Ekim tarihinde Mersin’den binmiş oldukları tekne ile ülkemize henüz tespit edilemeyen bir yerden yasadışı giriş yaptıktan sonra Lefkoşa’nın Dumlupınar bölgesinden Güney’e geçmeye çalışırken askerler tarafından tespit edilerek tutuklandılar

banner974
14 Suriyeli mülteci sınırı geçmeye çalışırken yakalandı

banner971

(Kamalı Haber)

Ülkemize Mersin’den bindikleri tekne ile yasadışı limandan giriş yaparak Lefkoşa’dan Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışırken asker tarafından tespit edilen 14 Suriyeli Mülteci tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis memuru Aytan Özoğlu olayla ilgili bulguları aktardı. Özoğlu huzurda bulunan dördü kadın, ikisi çocuk 14 Suriyeli mültecinin 17 Ekim tarihinde Mersin’den binmiş oldukları tekne ile ülkemize henüz tespit edilemeyen bir yerden yasadışı giriş yaptıklarını söyledi. Polis zanlıların önceki gün Lefkoşa Dumlupınar bölgesinden askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a giriş yapmak isterken, Askerler tarafından tespit edilerek tutuklandığını mahkemeye aktardı.

Polis zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların geldikleri tekne ile ülkeye girişlerine yardım eden kişilerin aranmakta olduğunu belirterek soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verirken sağlık sorunları olması durumunda hastaneye götürülmesine emir verdi.

MÜLTECİLERE YARDIM EDENLER DE TUTUKLANDI

Lefkoşa’da tespit edilen 14 Suriyeli mülteciyi ülkeye girişlerine ve askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçmelerine yardım ettikleri gerekçesi ile tutuklanan zanlılar Özkan Koşar ve Anmar Akkour dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Hüseyin Ergüleç olayla ilgili bulguları aktardı. Ergüleç huzurda bulunan zanlılar Özkan Koşar ve Anmar Akkour’un 19 Ekim tarihinde Lefkoşa Dumlupınar bölgesinde tespit edilen 14 Suriyeli mülteciye yasadışı yollardan ülkeye giriş ve askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçme hususunda yardımcı oldukları gerekçesi ile tutuklandıklarını söyledi. Polis zanlıların bölgede incelenen kamera kayıtları neticesinde tespit edildiğini ve tutuklandıklarını başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç. Tacan Reynar zanlıların soruşturma maksatlı ilk etap da 3 gün tutuklu kalmalarına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.