banner913
banner932
banner1012

Adanın tamamına rıza gösterebilirler!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 13 Haziran 2015, 21:45

UBP Tüzük Kurultayında onaylanan ve bir devrim niteliğinde olan yeni tüzüğün, sadece UBP lilere değil, tüm demokrasiye inananlara hayırlı ve uğurlu olması dileklerimi iletirken, bu tüzükle başlayacak siyasal yapıdaki değişikliklere diğer siyasi yapılarında ayak uydurması en halisane dileğim!

Kimseler “UBP çabuk davrandı” gibi alınganlık gösterip, gücenmişliğe kapılmasın!

Nasıl olsa aklın yolu bir! Hepimiz de KKTC gemisinde yaşadığımıza göre!

                                                  *************

Rum tarafının basına sızan Güven Yaratıcı Önlemler önerilerinin içeriğine göz gezdirdiğimizde, hiçbir önerinin esasa yönelik olmadığı, tüm başlıkların laf kalabalığından ibaret kaldığı gerçeği ile karşılaşırsınız!

Yeni kapıların açılması önerileri yanında, Karpaz a hemşire görevlendirilmesi gibi, ciddiyetini kaybeder durumlara getirilmiş mayınların temizlenmesi gibi, kültürel etkinliklerin düzenlenmesi gibi yüzeysel yaklaşımların adını Güven Yaratıcı Önlemler koymuşlar!

 Güneyden Kuzeye gelen ziyaretçilere mal alımında uygulanmakta olan sınırlamalardan başlayarak, Yeşil Hat tüzüğünün öngörüldüğü şekli ile uygulanmasına dönük hususlara uyuluyor mu, Kuzeye uygulanmakta olan ve tamamen insancıl yaklaşımlar içeren spordaki dışlanmışlık kaldırılıyor mu?

Kuzeyden Güneye geçen Türk ziyaretçilere güvenli seyahat ortamı yaratılabiliniyor mu?Rum polisi ayrıcalık uygulamalarından vazgeçebiliyor mu,

Ercanın ve Mağusa limanlarının dünyaya açılabilmesi için uygulanmakta olan ambargolarda bir yumuşama söz konusu mu?

Varsa da yoksa da Maraş, Maraş, Maraş!

Maraşı vereceksiniz, bu kez Karpaz yarımadasıyla karşımıza çıkacaklar, ardından Güzelyurt la, onun ardından orta Mesaryayla!

Elinizi vereceksiniz, önce kolunuz gidecek ardından vücudunuzun tamamı!

Güneyde Annan Planına hayır senaryosunu hazırlayanların kıpırtıları başladı bile, ayak sesleri geliyor!

İstediğiniz kadar iyi niyet sunumları içinde kıvrılıp dökülün, istediğiniz kadar barış şarkılarıyla şarlatanlık noktalarına kadar uzanın, Rumlar varmak istedikleri emellerini elde etmeden bir uzlaşı anlaşmasına asla imza koymayacaklardır.

Bu bir kehanet değil, savaş çığırtkanlığı, ya da şom ağzı hiç değil!

 

Nihai hedef Kıbrısın tamamıdır! Bu sonuca uzanmayan hiçbir yolda Güney uzlaşıda yoktur, olmayacaktır!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.