banner913
banner932
banner1012

Adada kıtalı gibi olmak!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 20 Mayıs 2017, 09:38

Dün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramıydı.

19 Mayıs 1919 da büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ün Samsuna ayak bastığı günün Gençlik Bayramı olarak kutlanmasına olanak tanıyanlara binlerce teşekkürler.

KKTC de yayınlanan çoğu gazeteler dünü sayfalarına taşımadılar.

Eminim bu gün, dün yapılan etkinlikleri de sayfalarına taşımayacak olanlar çıkacak. Ya da gözlerden uzak köşe bucakta iş ola yayınlayacaklar.

Büyük önder milli mücadeleyi Anadolu dan başlatma kararı alırken milletine , insanına güveniyordu.

Güven duygusu, inanç birlikteliği nelere muktedir değil ki!

İşte böyle bir günün arifesinde KKTC de yıllar önce “Adada kıtalı gibi olmak” sözü Suat Günsel hocanın ağzından döküldüğünde çoğu bu sözlerin nerelere uzanabileceğinden haberdar değildi.

Sıradan bir ifade gibi algılayanlar bile oldu.

“Adada kıtalı gibi olmak” sözünün nelere muktedir olduğunu, ne amaçla söylendiğini  YDÜ kıtalı olanlara taş çıkartırcasına işler yapmaya başlamasıyla ortaya çıktı.

İnanç birlikteliği ile çıkılan yolda uluslar arası hastanelerle yarışır hastaneler yaratıldı. Ülkedeki sağlık hizmetlerindeki boşlukları kapatmak yanında yabancı ülkelerden gelen hasta sayısı her geçen gün artarak bulunduğumuz coğrafyada aranılır olmaya devam etmekte.

YDÜ ye ve Girne Üniversitesine bağlı Fakülteleri, Yüksek okulları, kreşi, çocuklara okulu sevdiren okul öncesi eğitim sistemi, İlk Okulu, Koleji, hastaneleri, dev bilgisayar merkezi, kütüphanesi, modern otel düzeyindeki yurtları, olimpik kapalı yüzme havuzu, sosyal ve sportif tesisleri derken,

önce güneş enerjisi ile beslenen araba üretilerek dış ülkelerde yarışlara sokuldu, ardından akü ile çalışan binek otomobili için düğmeye basıldı.

Bunlarla da yetinilmedi Kıbrıs Türkünün adını dünyaya yaymak amacına dönük olarak spora el atıldı.

Hem de ne el atma! Bir Kadınlar Basketbol takımı oluşturuldu ki, Kıbrıs Türküne ekonomi yanında sporda da yaşatılan ambargoları deldi geçti.

Türkiye Basketbol liginde önce Türkiye kupasını ardından FIBA Avrupa kupasını müzesine taşıdı, bununla da yetinmedi geçtiğimiz gün Fenerbahçe yi devirerek Türkiye Kadınlar Şampiyonu oldu.

Bir 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde bize bunu yaşatanlara binlerce teşekkürler.

Suat hocanın deyişiyle YDÜ ülkesine ve dünyaya kendi hikayesini yazdırabilen bir oluşum yarattı.

Bunun sürdürülebilir olduğuna duyulan inanç yine Suat hocanın şu sözlerinde gizli.

“Coğrafyamız küçük, yüreğimiz büyük, azmimiz yüksek , sabrımızın merhemi tuz, ihtiyacımız çok, hoşgörümüzle kadirşinaslığımız yarışır, Tanrı bu kuluyla olmayıp da kiminle olsun ki”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.