banner913
banner932
banner1012

Açıklamalara yorumlar


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 01 Mart 2017, 12:28

KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Akıncı, ““Güney Kıbrıs, Türkiye Akıncı’ya direktif verdi, o da müzakereleri askıya aldı.” söylemlerine başladı. Hodri meydan diyorum. Bu hatayı düzeltsinler (enosis kararını ), ben ertesi gün masadayım. Bakalım kim kime direktif vermiş.” açıklamasını yaptı ve şöyle devam etti: “Burada  KKTC vardır. Çözüm olursa, eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde Kıbrıs Türk kurucu devleti haline dönüşür, federal çatı altında yolumuza devam ederiz. Hayır olmuyorsa, iki ayrı bölgede iki ayrı devlet kökleşecek, yoluna devam edecek.”... Yorum:   Sn. Akıncı, Rumların enosis kararına rağmen ne kadar iyimser bir yapıya sahip olduğunu göstermiştir. Ancak Rumların Sn. Akıncı’nın iyimserliğine karşılık vereceğini ve hatalarını düzelteceklerini beklemek aşırı iyimserlik olur. Hatayı düzeltseler bile Rumların niyeti bellidir. Yine de Sn. Akıncı’nın bu açıklaması “Kıbrıs Sorunu” ile ilgilenen dış dünyadan takdir görmüştür. Bu kesin.

KKTC Başbakan Yardımcısı Sn. Serdar Denktaş, Rum tarafının şımarık tavırlarından, Kıbrıs Türk halkının tek ses olmayı başarabilmesi halinde kurtulabileceğini kaydetti.  Ancak ne gezer... Bizim KKTC halkı içinde halâ çatlak sesler var. Sn. Denktaş ayrıca, “Rumların niyeti Adanın bütününe sahip çıkmaktır.” dedi. Çatlak sesler konusunda  bir örnek verelim.

“Birleşik Kıbrıs Öğretmenler Platformu”, Rum Meclisi önünde “Ne enosis, ne taksim” sloganıyla  eylem yaptı. “Bağımsız birleşik federal Kıbrıs” isteyen bu kesimin “Kıbrıs Sorunu” gerçeklerini göremediklerinin ıspatıdır yukarıdaki slogan... Biz, gerçeği bir kez daha vurgulayalım. Rumların hedefi, amacı, KKTC’yi ortadan kaldırmak ve KKTC halkını Rumların egemenliği altında bir çözümle “azınlık” yapmaktır. Bu küçük kesimin de  artık gerçekleri görmesi gerekir...

Bağımsızlık İttifakı,  “Görüşmeleri sürdürmek Rumlara hizmet eder.” açıklamasını yaptı. Rumların meclislerinde “enosis” plebisitinin anılması kararı aldığını belirterek, bu karar ile Rum lider Anastasiadis’in saygısız tavırlarını protesto ettiklerini açıklayan Bağımsızlık İttifakı, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın tavrına tam destek verdi. Açıklamada, İttifak, mevcut koşullarda devam edecek görüşmelerde, Rumların amaçlarına hizmet edilmiş olacağını da öne sürdü. Yorum:  Görüşmelerin tekrar başlayıp devam etmesinin Rumlara hizmet edeceğini vurgulayan Bağımsızlık İttifakı gerçeklere vurgu yaptı. Teşekkürler Bağımsızlık İttifakı...

Tek ses vermek, birlik çok önemlidir. KKTC halkı bunu başarabilirse, iki ayrı devletli çözüme ulaşmak kolaylaşacaktır. Bu arada, KKTC’nin ayrı devlet olarak tanınmasına ilişkin girişimlerin başlatılması gerekir. Kimse, KKTC Cumhurbaşkanı Sn Akıncı’yı müzakerelerden kaçmakla suçlayamaz. KKTC’nin tanınması ve iki ayrı devletli çözüm kaçınılmazdır. Bunu herkes böyle bilmeli. Yeter ki tanınma girişimleri başlatılsın. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.