banner913
banner932
banner1012

2017 hizmet yılı olacak!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 06 Mart 2017, 14:46

Geçtiğimiz günkü makalem erken seçim hülyaları içinde yanıp tutuşan, cesametine bakmaksızın büyük istemler içinde kıvranan bazı siyasal yapıların hezeyanlar içindeki girişimlerini konu yapmıştık!

Yapılan kamuoyu yoklamalarında Meclise girme barajının yanına bile yaklaşamayan TDP nin erken seçim talebi bana, yel değirmenlerine savaş açan, kendini dev aynasında görüp boyundan büyük işlere kalkışan Sanço Panço yu anımsattı!

Bunun  yanında, her geçen gün kan kaybı sürmekte olan ve bunun sıkıntılarını yaşayan ana muhalefet konumundaki CTP nin hükümete güvensizlik önergesi yanında erken seçim  talebinde bulunması dabeklenilmeyen bir girişim değildi!

CTP nin yaptığı girişimler, hükümette koalisyon ortaklığı yapmakta olan UBP ile DP nin müşterek çalışmalarına yeni bir ivme kazandırması yanında, hükümete destek veren bağımsız milletvekillerinin duruşunun  ortaya konması bakımından da önemli bir adıma hizmet edecek!

Dolayısıyla güvensizlik önergesi olsun gerekse erken seçim talepleri olsun havada asılı kalan bir sedadan öteye geçemeyecek!

Hele kişisel nedenlerden dolayı kimilerinin hükümet edenlere duyduğu kin ve öfke hedefini bulamayacak!

2017 içinde bir seçim olasılığını hayal edenler en erken zamanda bu hayallerinden sıyrılıp gerçek dünyaya dönseler iyi gelecek!

Zira 2017 yılı yasal olarak öngörülen genel seçimlere kadar bir hizmet yılı olarak geçecek.

2017, Türkiye ile yapılan ekonomik protokolde yer alan ve aslında uygulanması hiç te zor olmayan, örneğin mesai saatlerinin değiştirilmesi, özelleştirmelere gidilmesi gibi hususlar yanında bir çok başlığın hayata geçirilme yılı olacak diye düşünüyorum.

Sağlıkta yaşanan sıkıntılar, doktor maaşlarına yapılan %28 lik maaş artışıyla rahatlama getirilmesine ek olarak, tam gün mesai uygulamasına geçişle birlikte tamamen ortadan kalkacak, döner sermayenin hayat bulmasıyla da sağlıkta dişliler kendi kendine çalışır hale gelmiş olacak.

Altı yıl kadar önce emeklilerden yapılan kesintilerin ödenmesinin planlandığı 2017 de,  Türkiye’den gelen hibe nitelikli proje kaynaklarının hiç kullanılamadan geriye dönmesinin önünü kesmek adına proje üretimine geçilerek ekonominin canlanmasına olanak tanınmasına gidilecek.

Genel seçimlere kadar olan sürelerde olumsuzlukların hafifletilmesi, vatandaşa gerçek anlamda hizmetlerin verile bilinmesi için bir seferberlik yılı olarak geçecek.

Hizmet vermek adına, böyle bir süre söz konusu iken bir erken seçimi düşünmek, hizmetten kaçarak sandığa gitmek vatandaşında hoş görü ile karşılayacağı bir yaklaşım olmaktan uzaktır diye düşünüyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.