banner913
banner932
banner1012

“ 16 NİSAN GEMİSİ, KASETLER VE MONTAJLAR İLE YAPILAN SİYASET...”


Ahmet İşcan

Ahmet İşcan

Okunma 12 Nisan 2017, 10:40

Değerli okurlarım gerçekten de Türkiye Cumhuriyeti bir yol ayrımındadır.

1923 yılında Cumhuriyet in kuruluşundan, günümüze gelene  kadar  geçen süre içerisinde çeşitli dönemlerde parlementer sistem kesintilere uğramıştır.  Askeri darbelerin yaratmış olduğu tahribatların ülkeye çok büyük olumsuz etkileri olmuştur.

Bu etkilerin telafi edilmesi ve açılan yaraların sarılabilmesi yıllar almıştır. Var olan ülke anayasasının bazı maddelerini günün koşullarına göre tekrardan uyarlamak gerekmektedir.Özellikle KENAN EVREN menşeli 1982 askeri vesayet anayasasının bir çok maddesinin mutlak  değiştirilmesi gerektiğinin aklı ve vicdanı olan herkes tarafından kabul görmüş bir durumdur.

Ancak aksayan ve günün koşullarına göre uyarlanması gereken mevcut anayasa olması gerekirken adı devlet olan sayın Bahçeli nin bir ekim sabahı  ansızın parti grup toplantısında ortaya attığı  BİZE MÜNHASIR ve dünyanın , gelişmiş veya geri bırakılmış hiç bir ülkesinde olmayan bir  anlayış ile GÜÇLERİN BİRLEŞTİRİLMESİ esasına dayanan BAŞKANLIK sistemini 16 nisan 2017 tarihinde kadirşinas TÜRK HALKININ oyuna müracaat edilmek üzere referanduma götürülmektedir.

Kurtuluş savaşını sevk ve idare etmiş bunun sonucunda da MİSAKİ- MİLLİ ile mevcut ülke sınırlarının belirlenmesinin sağlayıcısı GAZİ MECLİS in pas geçilerek işlevsiz hale getirilmesini , bırakın eylemsel,  düşünsel olarak bile gündeme gelmemesi gerektiği kanaatindeyim.

Kıymetli okurlarım :

Bir süredir siyaset dili ve siyaset uslüp ve davranışları gerginlikler ve ayrıştırmalar üzerine  inşa edilmiştir.  Bu yaklaşımın sürdürülerek devam ettirilmeye çalışılmasına meyilli aktörlerin iş başında olmaya devam ettiklerine şahit olmaktayız.

Gerek evet savunucuları gerekse hayır da hayır varın savunucularının çok dikkatli bir dil ve davranış sergilemeleri hayati önem taşımaktadır.

Değerli okurlarım ben 783.562 kilometre karelik TÜRKİYE CUMHURİYETİ ni  kocaman bir gemiye benzetmekteyim. Yanda görsel olarakta siz  kıymetli okuyucularımın huzuruna getirmiş olduğum şekli ile bu devasa geminin 16 nisan referandumu nedeniyle batma veya  batırılma tehlikesi bulunmaktadır. Düşünsenize geminin  bir ucunda evetçiler  diğer ucunda hayırcılar kümelenmiş görünmektedir.Yani kimisi EVET te  istikrar derken  diğer yanda HAYIR da hayır var denilmektedir. 

Bu durumun sonucunda TÜRKİYE GEMİSİ nin 15 nisan 1912 yılında okyanusun derin sularına gömülerek tam orta yerinden ikiye çatlayarak batan  o meşhur TİTANİK gibi  Cumhuriyet gemisinin de  orta yerinden ikiye bölünme tehlikesinin olduğunu  buradan tarihe not düşülmesi amacıyla da ifade ediyorum.

Batma tehlikesini konu ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti siyaset arenasında gördüğümüz  SİYASETİ DİZAYN etme yöntemleri arasında KASETLER in kullanılarak  rakiplere üstünlük sağlanması  metodu genel anlamda    kanıksanmış   durumdadır.

Sayın Erdoğan bile ana muhalefet lideri sayın Kılıçdaroğlu na yönelik  KASETLE  GELDİN ,  KASETLE  GİDECEKSİN  söylemini kullanabilmiştir.

Anlaşılan önümüzdeki süreçte de siyaset arenasında değişiklikler, değişimler ve yeni  ihdas edilecek görevler de KASETLER kullanılarak MONTAJCILARA yeni ekmek kapıları açılmaya  devam edilecektir...

                            MESAJ  KUTUSU

  Sayın Kemal Altuncuoğlu, Ülke  esnafının dört gözle  beklediği yeni esnaf sanayi sitesi ne  zaman bitirilecektir. Bu yapılacak geniş konsepte  bir çok hususun dikkate  alındığını dile getiren   bir çok esnaf bulunmaktadır.

Sayın Mehmet İpek ,AK Hataylılar derneğinin   çalışmaları  nasıl gidiyor?. Ülkede ağaçlandırmaya   katkı  yanında  başka ne tür faaliyetler planlamaktasınız.

Sayın Abdulvahap Baz , Bir süredir sizi hiç bir  arenada  göremiyoruz.  Ticaret  yanında siyasette de  iddialıyım  sözleriniz  hala  geçerliliğini  koruyormu?

Sayın Ödül Muhtaroğlu ,Devlet  planlama örgütünün  istatistik  şubesi  başbakanlıktan alınarak özel  bir  birim olacağı  bilgisi  doğrumudur?. Bunun yanında dairenizin  işlevselliğinin  artırılması için yetkililerden gereken  katkıyı alabiliyormusunuz.

Sayın Bumin Paşa ,Ulaştırma  bakanlığı müsteşarlığı görevinizde yükünüzün çok ağır olduğu söylenmektedir.  Bu ağır sorumluluk gerektiren geniş ölçekli bakanlık faaliyetlerini koordine etmek için yeterli ekibiniz  varmıdır.

Buray Büsküvitçi, Milliyetçi Demokrasi Partisinin  genel  sekreterlik görevinde epey süredir sesinizi  duyamıyoruz.   Partinizin İlk  kuruluş günlerinde hızlı  bir giriş yapmıştınız  ,arkası gelecekmi?.

Sayın  Yavuz Ekmekçi , İzmir de önemli  bir  ameliyat geçireceğinizi üzülerek öğrendik.  Sosyal  medya paylaşımlarınızda bulunduğunuz  hastanenin  başta  hijyen konusunda  bir çok eksiklikleri olduğunu  öğrenmek çok üzücü  bir  durumdur.

Sayın Cenk Diler , Ekranlara tekrar  dönmeyi düşünüyormusunuz?. Sizi severek dinleyenler yanında size karşı duruş sergileyenler de  bu konuyu merak etmektedirler.

Sayın Hasan Karaokçu , Uyuşturucu önleme komisyonu  başkanı olarak  kısa ,orta ve uzun vadelerde  gençlere yönelik faaliyetleriniz olacakmı?. Bunları basınla paylaşırsanız mutlu oluruz.

Sayın Enver Öztürk ,Ülkenin en önemli hukukçularından biri  olarak geç tecelli eden adalet sistemimiz konusunda neler söyleyebilirsiniz?. Sizden bu konuda bir  değerlendirme beklemekteyiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.