banner913
banner932
banner1012

“10 Yıl heba edildi”


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 14 Temmuz 2019, 23:32

Geçtiğimiz hafta Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileriyle görüşme yapan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, güzel bir başlangıç yapıldığına vurgu yaptıktan sonra Kıbrıs’ta çeşitli yatırımları olan Nihat Özdemir’in (TFF Başkanı) öncelikle Türk futboluna, sonra da bize çok büyük faydaları olacağından söz edip “çok güzel işbirliğine adım attık. Umarım sonu da gelir. Ne yazık ki 10 yıl heba edilmiştir” demişti.

İyi güzel de Sayın Başkan sizi zamanınızda heba olan bu 10 yılda üç TFF Başkanıyla birkaç kez görüşmediniz mi? O zamanlar da bizlere umut dağıtmadınız mı? Cumhurbaşkanlığında anlaşmalar yapıp vazgeçen siz olmadınız mı? Türkiye’nin yardım taleplerini “TFF iç işlerimize karışıyor” diyerek yazılı olarak TFF’yi FIFA’ya şikâyet eden siz değil miydiniz?

Sizin deyiminizle “heba olan” on yılın faturasını başkalarına kesmek hoş olmadı gibi geliyor bizlere! Öz eleştiri yapmadan suçu başkalarına yüklemek sizin gibi mert bir şahsa yakıştıramadım doğrusu!

“UEFA ve FIFA’da siyasetin Allah’ı var” demekle doğru söylediğiniz yalın bir gerçek. Ne var ki bu fark etmek için 10 yıla mı ihtiyaç vardı! Böylesi uzun bir sürenin heba edilmesi büyük bir handikap(engel) değil mi? Sizlere ve bizlere on yıl kaybettiren yakın çevrenizi kolaçan etmenin zamanı gelmedi mi sizce? Unutmayın zararın neresinden dönülürse kardır…

Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar misali doğruları sizlere haykıran bizleri, küçültücü sözlerle değersizleştirmeye çalışmanız yerine, ‘dost acı söyler’ örneğinden hareket etseydiniz, bu çok değerli on yıl heba olmazdı Sayın Başkanım. Bilmem anlatabiliyor muyum iyi niyetli Başkanım!

Spora siyaset karıştırma hakkında söyleyeceğim son ise, Siyaset her yerde vardır. Geçmişe yönelik çok örnekleri vardır. Olimpiyatlar bile etkilenmiştir bu siyasetin varlığından. Sizlerde etkilendiniz! Artsah’ta (Dağlık karbağ) düzenlenen Avrupa Şampiyonasını bir anımsayınız yeter! Dolayısıyla ‘iğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırınız’ Atasözünü bir hatırlayınız.

Her şeye rağmen, bugün tuttuğunuz yol doğru yoldur. Hatalardan ders alarak doğru yola yönelmeniz büyük bir avantajdır. Lütfen bu yoldan şaşmayınız. Hedefinizi de yanlış belirlemeyiniz lütfen. Bu süreçte asil üyelik için boşuna kürek çekmeyiniz. Bunu ülkeyi yönetenlere bırakınız. Kendinizi herkesin üzerinde görmeyiniz. Bizim hedefimiz, hakkımız olup elimizden alınan Özel izin(Special permission) ayrıcalığımızın geri alınması olmalıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.